Profielsites


Heel populair zijn profielsites, zoals Pimp Ya Page!, PP2G, Sugababes, CU2, Happygirls en Superdudes, waar een pagina met gegevens van de eigenaar bewerkt kan worden. Op een profielpagina worden voorkeuren en hobby’s vermeld, leuke achtergronden neergezet, foto's, animaties en zelfs videofilmpjes. Vaak sturen leerlingen deze door naar hun vrienden. Profielpagina's zijn echter meestal openbaar, dus iedereen kan deze bekijken. Het is daarom beter om geen informatie neer te zetten die de echte identiteit achterhaald, zoals contactgegevens of echte namen.

Netwerksites
Sommige profielsites hebben ook netwerkmogelijkheden. Aan een profiel kan een profiel van vrienden gekoppeld worden. Ook vrienden van vrienden kunnen worden bekeken en er kan zelfs contact mee worden opgenomen. Er zijn ook sites die voornamelijk bedoeld zijn om te netwerken, zoals Hyves, MySpace en Hi5.

Weblogs Op profielsites kunnen digitale dagboeken worden bijgehouden. Gebruikers vertellen in deze weblogs over hun leven en de dingen die ze doen. Er zijn ook websites waar heel makkelijk zo'n dagboek aangemaakt kan worden. Voorbeelden van deze sites zijn Blogger, Web-log.nl en 20six. Weblogs zijn ook populair bij reizigers die vrienden en familie thuis laten meegenieten van hun reis.

Veel van deze toepassingen zijn ooit opgezet voor zakelijke gebruikers, maar zijn in korte tijd heel populair geworden onder jongeren. Daardoor zijn deze sites vaak onbekend bij volwassenen en dus extra aantrekkelijk voor jongeren.

Hier vind je een overzicht van nederlandse profielsites/communities. Maak je eigen website
Verdien geld met je website